Websites:

WWW.BALLETTOREN.NL

De moduilaire ballettoren! Een nieuw project van Drost Theatertechniek i.s.m. Lost Wolves.

 

Contact:

Postadres:

Gein-Noord 24

1391GZ Abcoude

info@heindrost.nl

0624902209

 

Werkplaats Utrecht

Nijverheidsweg 16x

Alleen op afspraak

VORMGEVING

Nederlands Film Festival - Pop-Up Bioscoop

Vormgegeven en gebouwd in opdracht van het NFF. Een pop-up bioscoop welke voor het publiek toegankelijk was in Hoog-Catherijne (Utrecht) tijdens het festival editie 2014. De bioscoop bood zitplaats aan 16 mensen.

Vanaf november is deze mini/popup bioscoop ook te huur inclusief scherm en beamer. Stuur een email voor meer informatie.

Meer foto's: Boktor Design

Roll With It Box - Nieuwe Helden

Voor het project 'Roll With It' van de Nieuwe Helden ontwierp en bouwde Hein de 'Box'. De buitenkant bestond uit staal en hout. Onder de brug kon men video´s bekijken, wanneer men over de brug liep en afdaalde in de box kwam men in een geluids en warmte geisoleerde kamer waar Erik Willems een voorstelling speelde. Stond o.a. op IJ-festival, Theater aan Zee en BIESfestival

VIDEO Roll With It Box - Nieuwe Helden

Het Harde Rood Van Mijn Gelijk - Toon Kuijpers

Voor Toon's voorstelling Het Harde Rood Van Mijn Gelijk heeft Hein een levensgroot muizenrad gemaakt en het licht ontworpen. Concept/spel: Toon Kuijpers. Text: Rob de Graaf. Begeleiding: Marlies Heuer. Decor en licht: Hein Drost.

Project Hi - Nieuwe Helden

ProjectHi van de Nieuwe Helden bestond uit meerdere delen: Een foto expositie, voorstelling / lezing, conferentie en de installatie. Voor de voorstelling ontwierp Hein het licht en het decor. Bovenstaand ziet u de installatie / het kunstwerk in maquette vorm dat werd gepresenteerd in kader van projectHI. Het is een maquette (3D print) van een ca 5 meter hoge boom gemaakt van staal/koper/glas. De bedoelling was deze op het bijlmerplein te realiseren en deze te laten staan voor een periode van ca 3-5 jaar. Het glas is zogenaamd 'elektrisch geblindeerd glas'. dit betekend dat het doorgaans matglas is waar men niet doorheen kan kijken. Enkele keren per uur is er een korte periode dat het glas doorzichtig is. Op dat moment kan men tussen de takken door kijken en zal men de lucht weerspiegeld zien aan de binnenkant van de diamant. Daarnaast was het plan dat men met de smartphone kan inloggen om informatie en content van lokale kunstenaars/kunstinstelling te downloaden. Helaas is het project nooit gerealiseerd.

Hoort Wie Klopt Daar Kinderen - Paul Knieriem

Het aanvankelijke ontwerp voor Paul Knieriem's afstudeervoorstelling was volgens Hein omvattender (zie schets in slideshow). Helaas is er tijdens het artistieke proces nogal wat van de ideeen verloren gegaan. Toch zaten er alsnog interessante details in de vormgeving zoals de tafel welk in vele stukken uiteen valt e.d. Regie: Paul Knieriem. Text: Bas Beerendonk Spel: José Klaase, Anne Lamsvelt, Bart de Vries, Diede Zillinger Molenaar, Dik Boutkan. Kostuumontwerp: Natasha Polgár. Decor en lichtontwerp: Hein Drost. Soundesign: Erik-Jan Grob. Techniek: Jeroen Knol. Foto's: H. Drost sr.

Syd's Aarde - Toon Kuijpers

"Syd's Aarde" was een locatievoorstelling geinspireerd op 'Syd Barrett' oprichter van Pink Floyd. Het decor was precies op maat ontworpen voor het de monoloog van Toon Kuijpers. De voorstelling was alleen te zien op het Boulevard Festival.

Middle - Ibelisse Guardia

Project HI

Decor voor Ibelisse Guardia's afstudeervoorstelling 'Middle'. Bestaat uit houten panlen met RVS afstandhouders.

Mensen - TG42 / Generale Oost /Artez

TG42, Artez, Generale Oost - Mensen

Artez, TG42, Generale Oost: Mensen zie ook http://www.tg42.nl/